Ένα παράθυρο …. ευκαιριών για σημαντική δράση!

 Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και οι διακοπές για τους περισσότερους βρίσκονται κοντά, συχνά οι μειώνεται η εντατική δουλειά, τα έργα κλείνουν και η κίνηση στο γραφείο ηρεμεί. Μπορεί να βρούμε στιγμές όπου δεν έχουμε κάτι σημαντικό ή επείγον να κάνουμε και βρίσκουμε τον εαυτό μας να χαζεύει στο διαδίκτυο για διάφορα θέματα. Μπορούμε άραγε να αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο, κάνοντας κάτι σημαντικό για εμάς και την εργασία μας;

Σίγουρα ναι! Τέτοια χρονικά διαστήματα που βρισκόμαστε πριν από τις διακοπές μας και σταδιακά κλείνουμε όλες τις εκκρεμότητες και αδειάζει ο εγκέφαλος από τις πολλές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε και από τις επικοινωνίες που πρέπει να κάνουμε, ανοίγει ένα παράθυρο, ένας χώρος για αναστοχασμός, σχεδιασμό, μακροπρόθεσμους στόχους και δημιουργία πλάνων ανάπτυξης. Αν λοιπόν βρείτε αυτό το χρόνο πριν την άδειά σας, σκεφτείτε:

Τι είναι αυτό που αν είχατε το χρόνο να κάνετε, θα έφερνε αξιόλογο αποτέλεσμα στη δουλειά σας;

Αφού το ορίσετε, σκεφτείτε τα βήματα υλοποίησής του. Τι μπορείτε να κάνετε γι΄αυτό; Τι περνάει από το χέρι σας; Καταγράψτε μια συγκεκριμένη δράση και προγραμματίστε την από τώρα για την επιστροφή σας από την άδεια. Καταγράψτε στο πρόγραμμά σας από τώρα πόσο χρόνο θα αφιερώσετε σε αυτή τη δράση και πότε ακριβώς θα την υλοποιείτε.

Μια τέτοια προσπάθεια, προσανατολίζει την αξιοποίηση του χρόνου σας σε σημαντικά πράγματα, σε σημαντική δράση. Σε αυτά που έχουν άμεση και επιδραστική σχέση με τους στόχους σας. Σε αυτά που σας διαμορφώνουν ως επαγγελματία και σας κάνουν να ξεχωρίζετε.

Δοκιμάστε το φέτος! Καλή επιτυχία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *