Έτοιμοι για διακοπές;

relax

Οι διακοπές πλησιάζουν ταχύτατα πια! Και αναρωτιόμαστε: πώς είμαστε αυτό το τελευταίο διάστημα, ακριβώς πριν τις διακοπές μας; Πώς θα γίνει αυτή η μετάβαση από το έντονο εργασιακό περιβάλλον και την πίεση, στην απόλυτη χαλάρωση που επιθυμούμε; Είναι τόσο απλό; Μήπως είναι τυχαίο ότι συχνά, τις πρώτες μέρες των διακοπών, παρατηρούμε πόνους στο σώμα μας και βιώνουμε έντονο stress; Μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπάκι και το σώμα μας και το πνεύμα μας να αλλάξουν ρυθμούς και να χαλαρώσουν;

Εκτός από την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, των προθεσμιών, των συνεργατών και όλων των απαραίτητων στοιχείων που θα οργανώσουμε για την προσωρινή απουσία μας, αξίζει να γυρίσουμε λίγο και στον εαυτό μας. Να του δώσουμε λίγο χρόνο προσαρμογής προς τους ρυθμούς των διακοπών. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Διαλέξτε ό,τι σας ταιριάζει περισσότερο:

  • Φροντίστε ώστε την τελευταία εβδομάδα να έχετε λιγότερες υποχρεώσεις, προθεσμίες και συναντήσεις.
  • Μειώστε σταδιακά την ένταση και το ρυθμό της εργασίας σας.
  • Δώστε στον εαυτό σας 1-2 ημέρες χρόνο για να προετοιμάσετε το ταξίδι σας και μην φεύγετε τρέχοντας από το γραφείο να προλάβετε το πλοίο.
  • Ακόμη και αν το κάνετε αυτό, δώστε 1-2 ημέρες χρόνο στον εαυτό σας, ενώ έχετε φτάσει στον προορισμό σας, για να προσαρμοστείτε στα νέα ωράρια και τους νέους ρυθμούς.
  • Μιλήστε για τις διακοπές σας! Ονειρευτείτε τις διακοπές σας!

Φροντίζοντας το στάδιο μετάβασης από τους έντονους ρυθμούς προς τη χαλάρωση, φροντίζουμε το χρόνο των διακοπών μας και τον απολαμβάνουμε περισσότερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *