Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ανάπτυξής μου!

Εδώ και πολλά χρόνια οι μελέτες για τις ικανότητες των αποτελεσματικών στελεχών, δείχνουν συνεχώς ότι η διαχείριση της αλλαγής, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα αποτελούν τόσο σημαντικές ικανότητες ώστε η έλλειψή τους να οδηγεί στην αποτυχία.

Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι κατά πόσο σαν στελέχη είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί να δούμε και να αναγνωρίσουμε τα αδύναμα σημεία μας, ώστε να τα αλλάξουμε. Έρευνες δείχνουν ότι περιθώρια βελτίωσης έχουν σίγουρα όλα τα στελέχη. Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά είναι ότι οι επιτυχημένοι μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Σύμφωνα με τον Goleman, υπάρχουν πολλά εμπόδια που μπορεί να μας οδηγούν στο να μη βλέπουμε τα περιθώρια βελτίωσής μας. Η σκληρή δουλειά οδηγεί στην αδιαφορία για τη ζωή και τις ανάγκες των άλλων, σε εξάντληση και του εαυτού μας και των συνεργατών μας. Η υπέρμετρη φιλοδοξία και η διατύπωση μη ρεαλιστικών στόχων σχετίζονται άμεσα με την καταπίεση των συνεργατών αλλά και την ακόρεστη ανάγκη για αναγνώριση. Τέλος η ανάγκη να φαινόμαστε τέλειοι μας κάνει να οργιζόμαστε κάθε φορά που δεχόμαστε κριτική και ευθύνη, κατηγορώντας του άλλους για τις αποτυχίες.

Αναρωτηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που εντοπίσατε ως Προϊστάμενος κάποιο περιθώριο βελτίωσης των ικανοτήτων σας.

Κι αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα ίσως είναι μια ευκαιρία να το εξετάσετε. Τι είναι αυτό που σας δυσκολεύει με την ομάδα σας; Ποια βλέπετε να είναι τα εμπόδια που συναντούν οι συνεργάτες σας για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα; Πώς χρειάζετε να βελτιωθείτε εσείς γι’ αυτό;

Τι ενέργειες χρειάζεται να κάνετε; Που μπορείτε να βρείτε υποστήριξη για την ανάπτυξή σας; Πόσο χρόνο μπορείτε να επενδύσετε; Πόσα χρήματα; Ποιους άλλους πόρους θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε; Από τι θα εξαρτηθεί η επιτυχία των επιλογών σας; Πώς θα αξιολογήσετε ότι επιτύχατε το στόχο σας;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *