Δέκα βήματα προς αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις με ενσυναίσθηση

kids walking to the sea

  1. Ορίζω με πληρότητα και ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλω να έχω μετά από τη διαπραγμάτευση: σε υλικό επίπεδο, σε συναισθηματικό επίπεδο, σε επίπεδο ανθρώπινων ή άλλων σχέσεων. Αναζητώ την πραγματική ανάγκη πίσω από τη «θέση» μου.
  2. Ορίζω ποιες είναι οι επιλογές μου: ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά μου; Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν αν δεν ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μου;
  3. Προετοιμάζομαι συζητώντας το θέμα και με άλλους. Μπορεί να έρθουν ιδέες που δεν περιμένω!
  4. Φροντίζω το κλίμα: υποδέχομαι τον «συνδιαπραγματευτή» μου με ανοικτή διάθεση και φροντίζω για να νιώσει άνετα και φιλικά στο χώρο.
  5. Στέκομαι πλάι στην «άλλη πλευρά», φέρνοντας το θέμα απέναντι.
  6. Αναζητώ σε μεγαλύτερο βάθος την πραγματική ανάγκη του συνδιαπραγματευτή μου. Υπάρχει κάτι που τον κάνει να εμμένει στη θέση του; Μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό; Γίνομαι σύμμαχος, χωρίς να ξεχνώ τα συμφέροντά μου.
  7. Ρωτάω, ρωτάω, ρωτάω… ακούω και αξιοποιώ τις πληροφορίες!
  8. Στέκομαι στη θέση της άλλης πλευράς και προσπαθώ να κατανοήσω πώς σκέφτεται, τι νιώθει, τι χρειάζεται, τι είναι αυτό που θα φέρει ικανοποίηση, πίσω από τη «θέση».
  9. Έχω στο νου μου ότι οι διαπραγματεύσεις δημιουργούν και δημιουργούνται μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις.
  10. Σε μια δύσκολη στιγμή έντασης ή αμηχανίας, αναζητώ τρόπο να κάνω διάλειμμα, να βγω από την κατάσταση, για να σκεφτώ καθαρά πριν δράσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *