Δέκα ιδέες για να υποστηρίξω την ομάδα μου στη διαχείριση αλλαγών

  1. Δίνω συστηματικά έμφαση στην «ανθρώπινη πλευρά». Κάθε αλλαγή φέρνει και πολλά θέματα που αφορούν τους ανθρώπους. Ρόλοι, διαδικασίες και ευθύνες μπορεί να αλλάξουν, νέες ικανότητες χρειάζεται να αναπτυχθούν. Οι συνεργάτες μας θα νιώσουν ανασφάλεια και θα αντισταθούν. Χρειάζεται να σχεδιάσουμε ενέργειες που θα υποστηρίξουν τους ανθρώπους συστηματικά κατά τη διαχείριση αλλαγών.
  2. Ξεκινώ από την κορυφή. Επειδή η αλλαγή είναι από μόνη της μια διαδικασία που «ξεβολεύει» και φέρνει ανησυχίες για κάθε επίπεδο μέσα στον οργανισμό όλα τα μάτια στρέφονται στον ηγέτη που θα δώσει στην ομάδα δύναμη, υποστήριξη και κατεύθυνση.  Οι ηγέτες είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να υιοθετήσουν την αλλαγή, για να φέρουν την πρόκληση και την κινητήρια δύναμη για την υπόλοιπη ομάδα.
  3. Εμπλέκω κάθε επίπεδο. Καθώς η αλλαγή προχωρά επηρεάζει διαφορετικά επίπεδα του οργανισμού ή του γραφείου μας. Η προσπάθεια για αλλαγή θα πρέπει να περιλαμβάνει σχέδιο, ώστε να έχουν όλοι μέρος της ευθύνης για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της. Με τη συμμετοχή και το μοίρασμα της ευθύνης, η αλλαγή έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.
  4. Το κάνω «επίσημο». Τα μέλη της ομάδας έχουν λογική και θα αναρωτηθούν ή θα αμφισβητήσουν το βαθμό που χρειάζεται η αλλαγή, θα εξετάσουν αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν θέλουν να συμμετέχουν στην αλλαγή αυτή. Η άρθρωση μιας επίσημης πρότασης-οράματος για την αλλαγή είναι ευκαιρία για τη δημιουργία κοινής κατεύθυνσης για την ομάδα.
  5. Κερδίζω την αποδοχή. Ο ηγέτης της ομάδας χρειάζεται, κατά τη διεργασία της αλλαγής, να υπεραποδίδει. Χρειάζεται να είναι αυτός που οδηγεί μια ομάδα ανθρώπων προς την αλλαγή. Η αλλαγή απαιτεί να δεχόμαστε την ευθύνη για την υλοποίησή της. Για να το επιτύχουμε αυτό η καλύτερη τεχνική είναι να εμπλέκουμε τους ανθρώπους μας και να καλοδεχόμαστε προβλήματα που εντοπίζουν ως ευκαιρίες για να αναζητήσουμε λύσεις.
  6. Επικοινωνώ τακτικά το μήνυμα. Συχνά το λάθος που κάνουμε ως ηγέτες είναι να θεωρούμε δεδομένο ότι τα άλλα μέλη της ομάδας καταλαβαίνουν τα διάφορα θέματα, νιώθουν την ανάγκη για αλλαγή και βλέπουν ξεκάθαρα την κατεύθυνση της αλλαγής όπως εμείς. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να ενισχύουμε τα σημαντικά μηνύματα με συχνές και κατάλληλες παρεμβάσεις και συμβουλές που να δίνουν έμπνευση και πρακτικές λύσεις.
  7. Αξιολογώ την κουλτούρα. Η προσεκτική ανάλυση και αξιολόγηση της οργανωσιακής κουλτούρας, ή του κλίματος της ομάδας, θα αναδείξουν την ετοιμότητα της ομάδας για αλλαγή και οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα. Επίσης, θα εντοπιστούν αντιθέσεις και παράγοντες που επηρεάζουν την ομάδα για την αντίσταση στην αλλαγή. Η ανάλυση αυτή αφορά τις βασικές αξίες, πιστεύω, συμπεριφορές και αντιλήψεις της ομάδας οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για το σημείο εκκίνησης της αλλαγής.
  8. Ξεκαθαρίζω την κουλτούρα σε όλους. Από τη στιγμή που η κουλτούρα έχει αναλυθεί και εξεταστεί χρειάζεται να κοινοποιηθεί αναλυτικά, περισσότερο από κάθε άλλη πλευρά του προγράμματος της αλλαγής. Είναι χρήσιμο να είμαστε πολύ ξεκάθαροι σχετικά με την κουλτούρα και τις σχετικές συμπεριφορές και ενέργειες που θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα νέα δεδομένα για τη διαχείριση των αλλαγών που έχουν προκύψει.
  9. Προετοιμάζομαι για το αναπάντεχο. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να ακολουθήσει πιστά το πλάνο. Οι άνθρωποι συχνά αντιδρούν με μη αναμενόμενους τρόπους. Η αποτελεσματική διαχείριση αλλαγών περιλαμβάνει τη συνεχή επαναξιολόγηση της επιρροής της στον οργανισμό ή την ομάδα και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
  10. Μιλώ με τον άνθρωπο. Η αλλαγή είναι ένα ταξίδι ατομικό και ομαδικό. Οι συνεργάτες μας θέλουν να γνωρίζουν πώς η δουλειά τους θα αλλάξει, τι περιμένουμε από αυτούς και πώς το αποτέλεσμα θα μετρηθεί, ώστε να χαρακτηριστεί επιτυχία ή αποτυχία. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε όσο περισσότερο ξεκάθαροι και ειλικρινείς είναι εφικτό. Οι άνθρωποι θα αντιδράσουν σε ότι βλέπουν και ακούν γύρω τους και είναι σημαντικό να μπορούν να συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία της αλλαγής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *