Επιμένουμε Θετικά!

slider-1

Η αισιοδοξία είναι κάτι που λείπει στις μέρες μας. Οι περισσότεροι βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και καταστάσεις που πριν από μερικά χρόνια μπορεί να μην είχαμε φανταστεί ποτέ.

Πέρα από την συγκεκριμένη περίοδο όμως, οι «υπεραισιόδοξοι» άνθρωποι, όσοι είχαν την τάση να κοιτούν το θετικό και όχι το αρνητικό μπορεί να θεωρούνταν άνθρωποι που πετούν στα σύννεφα και συχνά μπορεί να μην τους παίρναμε στα σοβαρά. Η θετική σκέψη, η θετική ψυχολογία μπορεί να αποτελούσε για πολλούς από εμάς μια ουτοπία και κάτι πέρα από την πραγματικότητα.

Το 1998 η Θετική Ψυχολογία αποτέλεσε ένα παρακλάδι της ψυχολογίας. Ο  Martin Seligman και ο Mihaly Csikszentmihalyi υποστήριξαν ότι αξίζει να επενδύσουμε επιστημονικά στην κατανόηση των παρεμβάσεων εκείνων που θα δημιουργήσουν ανθρώπους που θριαμβεύουν μέσα στην οικογένεια και σε κάθε κοινότητα που συμμετέχουν. Έτσι αρχίζει να δημιουργείτε ένας νέος δρόμος στην ψυχολογία. Από την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, προς τη διερεύνηση και κατανόηση των θετικών, προσαρμοστικών και δημιουργικών χαρακτηριστικών της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Και δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν αναδείξει πλέον τη σημασία αυτής της πλευράς της ψυχολογίας και της επίδρασής της στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ένα από τα γνωστότερα παραδείγματα τέτοιας έρευνας, που ανέδειξε τη θετική πλευρά της ανθρώπινης ψυχολογίας ως παράγοντα που επηρεάζει τη συμπεριφορά είναι το “Pygmalion Effect”.

Πρόκειται για μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 1968 και απέδειξε ότι οι προσδοκίες των εκπαιδευτικών από τους μαθητές επηρέασαν την απόδοση των μαθητών. Δηλαδή, οι μαθητές, για τους οποίους είχαν ενημερωθεί οι εκπαιδευτικοί ότι είναι «αστέρια» – ενώ στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί τυχαία – , είχαν καλύτερη απόδοση από τους άλλους μαθητές.

Φαίνεται λοιπόν πως η θετική προσδοκία μας μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των ανθρώπων. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον, λοιπόν, μπορούμε να σκεφτούμε πως οι θετικές προσδοκίες και η πίστη του ηγέτη στους ανθρώπους του μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της ομάδας.

Ως μέλη μιας ομάδας που συνεργάζεται για να επιτύχει ένα στόχο και ένα σκοπό, αξίζει να σκεφτούμε, με τι προσδοκίες συμμετέχουμε στην ομάδα αυτή; Πώς βλέπουμε τους συνεργάτες μας; Πιστεύουμε σε αυτούς; Αν όχι, πώς αυτό επηρεάζει την απόδοσή τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *