Συνεργασία: γνωρίζω την ομάδα μου;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Έχω μια ομάδα στην ευθύνη μου ή απλά συμμετέχω σε μια ομάδα. Αλληλεπιδρώ καθημερινά μαζί με συγκεκριμένους ανθρώπους για αρκετές ώρες την ημέρα. Πόσο άραγε τους γνωρίζω; Τι γνωρίζω γι’ αυτούς; Πώς το έχω μάθει;

Παρόλο που οι περισσότεροι ζούμε και εργαζόμαστε συντροφιά με άλλους (οικογένεια, φίλοι, χόμπυ, άθληση, εργασία κλπ.), πόσο βέβαιοι είμαστε για το αν πρόκειται για συνάθροιση ανθρώπων ή αποτελεί πραγματική ομάδα;

Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα γευστικό και απολαυστικό γλυκό αν δε γνωρίζαμε ποια υλικά έχουμε και ποιες τεχνικές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε για να το ετοιμάσουμε;

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Αν δε γνωρίζουμε τις βασικές έννοιες και λειτουργίες της, πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε μια επιτυχημένη συνταγή για να δουλεύουμε αποδοτικά;

Ενώ, τα φαινόμενα που αφορούν τις ομάδες και τη λειτουργία τους, είναι συχνά σύνθετα και πολύπλοκα, έχουμε συχνά την τάση να τα μεταχειριζόμαστε αυτόματα με βάση τις συνήθειες και τα έτοιμα πρότυπα που έχουμε διαμορφώσει γι’ αυτά, χωρίς να εξετάζουμε αν είναι λειτουργικά.

Το γεγονός αυτό, προκύπτει από μια βασική τάση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Εξοικειωνόμαστε με συγκεκριμένα και αυστηρά καθορισμένα «καλούπια» στα οποία τοποθετούμε και τη δική μας αλλά και τη συμπεριφορά των άλλων. Έτσι έχουμε την τάση, ότι και αν παρατηρούμε να αλλάζει στη συμπεριφορά των άλλων να το ερμηνεύουμε μέσω των προτύπων που ήδη έχουμε δημιουργήσει. Το γεγονός αυτό μας εμποδίζει να δούμε την πραγματική διάθεση ή προσπάθεια των άλλων να αλλάξουν, καθώς επίσης δυσκολεύει και τους άλλους να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τις δικές μας προσπάθειες. Έτσι, για παράδειγμα, αν ένας συνάδελφος μας, που έχουμε διαπιστώσει ότι φέρετε ψυχρά, αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά και αποφασίσει να είναι θερμότερος στην επικοινωνία μας, είναι πιθανότερο να σκεφτούμε ότι κάτι θέλει, ή κάτι σχεδιάζει, παρά ότι κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να επανορθώσει.

Ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να ενδυναμώσει τις σχέσεις μας μέσα στην ομάδα που διοικούμε ή συμμετέχουμε, είναι η διάθεσή μας να ξεπεράσουμε τα πρότυπα που έχουμε δημιουργήσει και να δοκιμάσουμε νέα.

  • Σκεφτείτε την ομάδα σας, καταγράψτε τα άτομα που την απαρτίζουν και εντοπίστε τα πρότυπα που έχετε δημιουργήσει γι’ αυτούς. Ποιο από αυτά χρειάζεται να ξεπεράσετε για να είστε πιο λειτουργικοί στην ομάδα σας; Ποιο από τα πρότυπα αυτά μπλοκάρει την ομαδική σας συμπεριφορά;
  • Ξεκινήστε από τα δυνατά σημεία. Τι κάνει καλά, κάθε μέλος μέσα στην ομάδα; Εντοπίστε τη διαφορετικότητα του καθένα και σκεφτείτε πώς, αυτό που κάνει καλά, μπορεί να αξιοποιηθεί-αναδειχθεί περεταίρω.
  • Αφιερώστε λίγο χρόνο στον καθένα ξεχωριστά και μάθετε κάτι καινούριο γι΄αυτόν/ήν! Ρωτήστε! Ακούστε!
  • Αφιερώστε λίγο χρόνο στην ομάδα σαν σύνολο, για να βγείτε από το συνηθισμένο σας πλαίσιο. Αν δε μπορείτε να οργανώσετε μια έξοδο – ορίστε μια συνάντηση την εβδομάδα πχ. Παρασκευή πρωί, όπου για μία ώρα θα πιείτε όλοι μαζί τον πρωινό σας καφέ και θα κουβεντιάσετε, αφήνοντας τους τίτλους και τους ρόλους στην άκρη – είναι η ώρα της ομάδας.
  • Δημιουργείστε υπο-ομάδες αξιοποιώντας διαφορετικούς συνδυασμούς από τους συνηθισμένους. Δώστε την ευκαιρία να δημιουργηθούν νέες σχέσεις και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους τα μέλη της ομάδας.
  • Παρατηρείστε τους όταν συνεργάζονται-συζητούν. Τι καταλαβαίνετε γι’ αυτούς; Δώστε τους ανατροφοδότηση και ακούστε τι έχουν να σας πουν.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι πιθανό να μοιάζουν «ρομαντικές» λεπτομέρειες για μια ομάδα που καθημερινά πιέζεται να βγάλει το έργο που έχει αναλάβει. Ωστόσο, έχοντας αυτή τη σκέψη ξεχνάμε ότι δουλεύουμε με ανθρώπους και όχι με εργαλεία. Αν θέλουμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, χρειάζεται να τους φροντίζουμε όπως τους αξίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *