Εκπαίδευση

Ενημερωθείτε για τα τρέχοντα σεμινάριά μας εδώ:  ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  

Σκοπός κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάζουμε είναι να διευκολύνουμε την εκπαιδευόμενη ομάδα να καλύψει τις μαθησιακές και αναπτυξιακές της ανάγκες, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Επίσης, να εντοπίσει νέους στόχους ανάπτυξης.

Η προσεκτική διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών, σε κάθε επαφή μας με τον οργανισμό, συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να ορισθούν οι κατάλληλοι στόχοι του προγράμματος (γνώσεις, ικανότητες και στάσεις) και το αντίστοιχο περιεχόμενο, να επιλεγούν αποτελεσματικές εκπαιδευτικές τεχνικές αλλά και τρόποι αξιολόγησης της προσπάθειας όλων.

Με σεβασμό στις αρχές μάθησης ενηλίκων και τη δυναμική της ομάδας που αναπτύσσεται, οι εκπαιδευτικές τεχνικές που αξιοποιούμε προάγουν την ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευόμενων και τους δίνουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Βασικό μας μέλημα σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι να αποτιμούμε το αποτέλεσμα που παράγεται για την επιχείρηση, αξιοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία αξιολόγησης.

Ενδεικτικά θέματα εκπαίδευσης που υποστηρίζουμε είναι:

 • Διαχείριση αλλαγής

  Αποτελεί κοινό τόπο πλέον πως η αλλαγή στον εργασιακό χώρο είναι μέρος της καθημερινότητας. Είναι εύκολο όμως για εμάς και την ομάδα μας να τη διαχειριστούμε αποτελεσματικά; Να την αξιοποιήσουμε και να προχωρήσουμε δυναμικά προς νέες κατευθύνσεις, διατηρώντας ισορροπίες, ψυχραιμία και θετική διάθεση; Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν τα σεμινάριά μας.
 • Αποτελεσματική επικοινωνία

  Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί σήμερα ακρογωνιαίο λίθο των επαγγελματικών σχέσεων και της αποτελεσματικότητας που έχει μια ομάδα στο έργο. Ο κόσμος της επικοινωνίας είναι γεμάτος εκπλήξεις και μικρά θαύματα. Για να τον εξερευνήσουμε έχουμε δημιουργήσει σεμινάρια που ξετυλίγουν το κουβάρι της επαγγελματικής επικοινωνίας.
 • Ενδυνάμωση και αυτοπαρακίνηση

  Οι απαιτήσεις που καθημερινά βιώνουμε είτε ως επαγγελματίες, είτε και με άλλους ρόλους της ζωής μας, συχνά συμβάλλουν στη μειωμένη ενέργεια που νιώθουμε ότι έχουμε. Πολλοί ακόμη λόγοι υπάρχουν που μπορούν να μας αποδυναμώσουν. Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον όλοι έχουμε ανάγκη να εκτιμούμε και να προβάλλουμε τις δυνάμεις μας.
 • Διαχείριση και οργάνωση χρόνου

  Οι απαιτήσεις και οι προθεσμίες συνεχώς αυξάνονται και ευχόμαστε να είχε η ημέρα λίγες ώρες παραπάνω για να τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρναμε πράγματι αν υπήρχαν λίγες ώρες παραπάνω μέσα στην ημέρα; Ναι ή όχι, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Αυτές οι extra ώρες δεν θα υπάρξουν! Τι μπορούμε να κάνουμε με το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας; Πώς μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να είμαστε ικανοποιημένοι από την αξιοποίηση του χρόνου μας; Τι μας εμποδίζει από το να είμαστε οργανωμένοι και αποτελεσματικοί; Παρόμοια ερωτήματα μας απασχολούν στα σεμινάριά μας για την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου.
 • Αγχώδεις διαταραχές στον επαγγελματικό χώρο

  η εμφάνιση του άγχους στην εργασία έχει πάρει πολλές διαστάσεις και συχνά μπορεί να έχει μορφές που μας δυσκολεύουν να τις αναγνωρίσουμε. Η ένταση σε μια ομάδα εργασίας, οι κρίσεις πανικού στους συνεργάτες μας, η συνεχής βιασύνη, ακόμη και αν δεν υπάρχουν πραγματικά επείγουσες προθεσμίες, είναι μερικά από τα πιο φανερά σημάδια του άγχους στο εργασιακό μας περιβάλλον. Ποιες είναι οι μορφές που μπορεί να πάρει στην καθημερινότητά μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αναγνωρίσουμε; Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την ομάδα μας σε περιόδους μεγάλης έντασης; Πώς θα υποστηρίξουμε τον εαυτό μας; Τα ερωτήματα αυτά, και πολλά ακόμη, προσεγγίζουμε μέσα από τα σεμινάριά μας.
 • Management και ηγεσία

  Πρόκειται για μια ενότητα που αποτελεί μόνιμο αντικείμενο έρευνας και αναζήτησης πρακτικών που θα μας οδηγήσουν στο καλύτερο αποτέλεσμα. Τόσο οι διαφορετικές εκφάνσεις τους όσο και η πολυπλοκότητα που καλείται σήμερα να διαχειριστεί ένας manager και ένας ηγέτης είναι μέρος της αναζήτησης. Ποιος άλλωστε σήμερα δεν είναι ηγέτης; Χρειαζόμαστε ηγετικές ικανότητες για να διαχειριστούμε τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας και κάθε περίσταση που θα βρεθούμε να λειτουργούμε μέσα σε μια ομάδα.
 • Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις

  Υπάρχει άραγε κάποιος τομέας της ζωής μας στον οποίο δεν χρειάζεται να διαπραγματευόμαστε; Κι όμως, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, συχνά αγνοούμε βασικές γνώσεις που θα μας εξασφαλίσουν θετικά αποτελέσματα. Συνήθως νιώθουμε ότι χρειάζεται να πάρουμε μια σκληρή θέση και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς υποχωρήσεις, θυσιάζοντας τη σχέση μας με την άλλη πλευρά. Άλλες φορές νιώθουμε ότι η σχέση είναι πολύτιμη και υποχωρούμε χάνοντας αυτό που διεκδικούμε. Υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να διαπραγματευόμαστε; Μπορούμε να κρατήσουμε και τη σχέση και αυτό που ζητάμε; Αξίζει να το διερευνήσουμε μέσα από σεμινάρια με θέμα τις αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις.
 • Διαχείριση συναισθημάτων

  Τα συναισθήματα επηρεάζουν τη ζωή μας και είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είναι εκεί και μας ακολουθούν σε κάθε πράξη και κίνησή μας. Μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να εξελιχθούμε; Μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη και ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη; Σε κάθε περίπτωση αξίζει να μπούμε στη διαδικασία να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε και να τα διαχειριζόμαστε λειτουργικά.
 • Σχέσεις στην ομάδα

  Η σχέση μας με την ομάδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει τόσο την αποτελεσματικότητά μας στην εργασία, όσο και την ικανοποίηση που μπορούμε να παίρνουμε από αυτή. Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται συχνά μπορεί να μας αποθαρρύνουν και να μας κλείνουν στον εαυτό μας. Η ομάδα μας δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούμε, να συνδεθούμε, να σχετιστούμε. Αξιοποιώντας τη δυναμική της μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!
 • Δημιουργικότητα και καινοτομία

  Αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα πεδία στις μέρες μας, καθώς συνεχώς ανακαλύπτουμε ότι παλιοί τρόποι γραμμικής σκέψης φέρνουν περιορισμένα αποτελέσματα. Ο πολύπλοκος κόσμος μας απαιτεί και νέους τρόπους σκέψης, ανακάλυψης, δημιουργίας. Ελάτε μαζί μας για να βρούμε νέους δρόμους στη σκέψη και τη δημιουργικότητά μας!
 • Πωλήσεις

  Μπορεί να ακούγεται ως μια θεματική ενότητα πιο «τεχνική» από τις υπόλοιπες. Ωστόσο, οι πωλήσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από ανθρώπινες σχέσεις. Και αν ακόμη σκεφτόμαστε πως όταν δεν είμαι πωλητής δεν χρειάζομαι ένα τέτοιο σεμινάριο, αξίζει να αναρωτηθούμε τι θα κερδίζαμε αν μαθαίναμε να «πουλάμε» τον εαυτό μας, τη δουλειά μας, τις ικανότητές μας, την εικόνα μας.
 • Εξυπηρέτηση πελατών

  Πρόκειται για μια θεματική ενότητα που απασχολεί κάθε εταιρεία, που ενδιαφέρεται για την αξία που προσφέρει στους πελάτες της. Η διατήρηση σχέσεων που διαρκούν στο χρόνο και είναι κερδοφόρες, βασίζονται σε σχέσεις εμπιστοσύνης, που έχουμε κερδίσει, προσφέροντας στους πελάτες μας την εξυπηρέτηση που τους αξίζει. Η παροχή άριστης εξυπηρέτησης, πέρα από τη συμπεριφορά κάθε εργαζομένου στην εταιρεία, είναι και μια στρατηγική που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα και σημεία επικοινωνίας της εταιρείας με το εσωτερικό και εξωτερικό της περιβάλλον.
 • Επαγγελματικός προσανατολισμός

  Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποδειχθεί ότι κάθε ενήλικας θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του πολλές φορές επάγγελμα. Αυτό μπορεί να γίνει γιατί ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση ή γιατί οι συνθήκες τον οδηγούν, άλλοτε βίαια, άλλοτε ομαλά προς μια αλλαγή. Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη διεργασία; Προς τα πού θα κοιτάξουμε για να υλοποιήσουμε μια τέτοια αλλαγή; Τι μπορούμε να κάνουμε για να προετοιμαστούμε;
 • Εκπαίδευση εκπαιδευτών

  Αν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε στην εταιρεία σας μια ομάδα εκπαιδευτών που θα πετυχαίνει εκπαιδευτικούς στόχους, ελάτε να συζητήσουμε μαζί και να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα. Ο ρόλος του εκπαιδευτή ενηλίκων σήμερα έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρείας έρευνας μας και μας έχει δώσει γνώσεις για το πώς και το τι του ρόλου αυτού. Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε τι χρειάζεται η δική σας ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.
 • Mentoring

  Το Mentoring αποτελεί μια διεργασία που στηρίζει την εναρμόνιση του στελέχους με τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται. Στη διεργασία αυτή μπορούμε να εμπλέξουμε νέα στελέχη που καλούνται είτε να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε έναν οργανισμό, είτε να αναλάβουν ένα νέο ρόλο στον οργανισμό που ήδη εργάζονται. Σε αυτή την περίπτωση, ο Μέντορας βοηθάει το νέο στέλεχος να ανακαλύψει τις δυνατότητές του μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης. Συμβάλλει στον προσανατολισμό, τον ενστερνισμό του οράματος, της κουλτούρας και την κινητοποίηση του νέου στελέχους. Η διεργασία αυτή, βέβαια, δεν ωφελεί μόνο αυτόν που καθοδηγείται αλλά και τον Μέντορα, καθώς και ο ίδιος μπαίνει σε μια διαδικασία διερεύνησης και βελτιστοποίησης των συμπεριφορών και μεθόδων που αξιοποιεί στην εργασία του. Έτσι, ωφελείται και ο οργανισμός, που υιοθετεί το θεσμό, από την ανάπτυξη του Mentor και του Mentee, καθώς και από τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης.
  Στην προσπάθεια της ομάδας ή της επιχείρησής σας να εδραιώσει το θεσμό του Mentoring μπορούμε μαζί να να υποστηρίξουμε τους Μέντορες στην προσπάθειά τους, εκπαιδεύοντάς τους και συμβουλεύοντάς τους κατά την περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ρόλου τους.